Gheorghiţă estimează o creştere a infectărilor odată cu reluarea şcolii: "Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată"

Gheorghiţă estimează o creştere a infectărilor odată cu reluarea şcolii: "Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată"

Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, crede că reînceperea şcolii va duce, din nou, la creşterea numărului de cazuri de COVID: "nu trebuie să credem că de această dată lucrurile vor sta diferit".

Întrebat dacă rata de infectare ar putea creşte în contextul reluării cursurilor cu prezență fizică, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a răspuns că "este evident acest lucru".

"Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată. Nu trebuie să credem că de această dată lucrurile vor sta diferit. Este evident acest lucru: pe măsură ce interacţiunea fizică dintre persoane şi mobilitatea persoanelor creşte, creşte şi expunerea şi probabilitatea de a fi expus zilnic la această infecţie. Şi nu neapărat legat strict de momentul în care copiii sunt la şcoală, ci toate activităţile conexe - plecatul de acasă, ajuns la şcoală, activităţile de după şcoală. Mersul cu transportul în comun, supraaglomerarea, nerespectarea măsurilor - toate vor conduce la creşterea riscului de infectare", a spus Valeriu Gheorghiță, marți, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Comenteaza