Fiica unui medic voluntar în Italia: "Tati, ştiu că, dacă mergeţi acolo, o să scăpăm de COVID şi o să ne putem juca mai departe”

Fiica unui medic voluntar în Italia: "Tati, ştiu că, dacă mergeţi acolo, o să scăpăm de COVID şi o să ne putem juca mai departe”
| Foto: bihon.ro

Dr. Alin Suciu este specialist în medicină de urgenţă şi a plecat voluntar în Italia. 14 cadre medicale din România s-au oferit voluntar să-i ajute pe medicii din Italia.

O situaţie de criză poate scoate la iveală ce e mai frumos în oameni. Un exemplu este cel al doctorului Alin Suciu. Este specialist în medicină de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Când a aflat că se caută voluntari care să-i ajute pe medicii din Italia, nu a stat nicio clipă pe gânduri.

„Am decis să fac ceea ce ştiu să fac: să tratez, ca să putem noi scăpa, ca şi omenire. Fata mai mare a zis „tati, ştiu că, dacă mergeţi toţi acolo, o să scăpăm de COVID şi o să ne putem juca mai departe,” a povestit Alin Suciu.

Doctorul Suciu are deja două zile de când munceşte cot la cot cu specialiştii de la Spitalul Manzoni, din Lecco. Ce îl uimeşte la medicii italieni e că toţi sunt calmi şi ştiu clipă de clipă ce au de făcut.

„Diferenţa majoră e în impactul psihologic pe care îl ai cu un pacient SARS Cov 2 pozitiv. Dacă la noi există deocamdată - şi este firesc să existe - o temere din punctul de vedere al personalului medico sanitar, aici este deja o obişnuinţă să lucreze cu tipul acesta de pacienţi. Echipamentul de înaltă protecţie, combinezon, mască de o anumită categorie, ochelari, mănuşi, le purtam în momentul în care intram în zona destinată pacienţilor cu COVID.”

Alin Suciu a învăţat mult ca să devină medic. Dar să fie mereu gata să sară în ajutorul celorlalţi... asta nu l-a învăţat nimeni. A fost mereu în firea lui.

Doina Suciu, mama medicului Alin Suciu, povesteşte că „încă din clasa a zecea făcea voluntariat la SMURD. Este trup şi suflet şi este săritor, indiferent cine are… Niciodată nu zice că-i obosit, nicodată nu zice că nu mai poate.”

Autorităţile din Italia au deschis un hotel special pentru a caza echipa de medici români, consemnează Mediafax.

Comenteaza