Femeie în stare gravă la ATI cu tulpina Delta. Simptomele noii variante, diferite de cele cunoscute

Femeie în stare gravă la ATI cu tulpina Delta. Simptomele noii variante, diferite de cele cunoscute

După primul deces înregistrat în România în urma infectării cu tulpina Delta a coronavirusului, o altă persoană depistată cu varianta extrem de contagioasă a virusului se luptă cu boala la ATI.

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a precizat, vineri seara, la Digi24, că în judeţul Argeş există o persoană infectată cu tulpina Delta internată la ATI, în stare gravă, pacienta neavând legătură cu decesul înregistrat în acest judeţ zilele trecute. Medicul a menționat că această tulpină are un tablou clinic diferit de ceea ce se observa până acum la pacienții cu COVID.

”Tot în judeţul Argeş mai este încă o persoană, tot de sex feminin, nevaccinată, 74 de ani, care este în Terapie Intensivă, infectată tot cu tulpia Delta, dar la acest moment este în faza de post-COVID, practic e în continuare un pacient grav, dar a trecut de perioada de contagiozitate”, a spus Valeriu Gheorgiță, la Digi24 conform News.ro.

Acesta a precizat şi că ”tulpina Delta are un tablou clinic uşor diferit faţă de ceea ce observam până acum”.

”Durerea de cap este foarte frecvent întâlnită, durerea de gât şi scurgerile nazale, rinoreea, spre deosebire de cazurile anterioare care erau date de varianta britanică şi varianta din Wuhan care erau cu tuse şi pierderea mirosului sau gustului, care erau simptome relativ specifice”, a mai afirmat Gheorghiţă.

 

Comenteaza