Eficiența vaccinului Pfizer este de 94%, arată un studiu recent

Eficiența vaccinului Pfizer este de 94%, arată un studiu recent

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 94%, potrivit unui studiu efectuat recent în Israel pe mai mult de un milion de persoane vaccinate cu acest ser. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit aceluiași studiu, eficiența vaccinului se menține la toate grupele de vârstă. Rezultatele studiului au fost anunțate duminică de principalul furnizor de servicii de sănătate din Israel, Calit, scrie Agerpres. Cercetătorii au testat 600.000 de persoane care au primit cele două doze recomandate de vaccin şi un număr echivalent de persoane care nu au primit nicio injecţie.

„A fost o reducere cu 94% a ratei infecţiei simptomatice şi o scădere cu 92% a ratei formei grave a bolii, comparativ cu 600.000 subiecţi similari care nu fuseseră vaccinaţi”, a raportat organizaţia într-un comunicat citat de AFP. „Eficienţa vaccinului se menţine la toate grupele de vârstă, inclusiv la cei cu având peste 70 de ani”, a precizat Clalit.

Până în prezent, studiul a fost efectuat pe subiecţi aflați la cel puţin şapte zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin, dar studiul va fi extins ulterior. De la jumătatea lunii decembrie, Israelul a vaccinat peste 3,8 milioane de persoane, dintre care 2,4 milioane au primit a doua doză. Israelul a administrat până acum populaţiei sale numai vaccinul Pfizer/BioNTech, deşi dispune şi de o cantitate mică de vaccin de la compania americană de biotehnologie Moderna.

Ţara cu nouă milioane de locuitori a început de o săptămână ieşirea treptată din cel de-al treilea lockdown şi intenţionează să-şi vaccineze întreaga populaţie de peste 16 ani până la sfârşitul lunii martie. „Publicarea rezultatelor preliminare în acest stadiu are scopul de a sublinia populaţiei nevaccinate că vaccinul este foarte eficient şi previne morbiditatea severă”, a explicat Clalit.

Deși Israelul este țara campioană mondială în materie de vaccinări, în ultimul timp a luat amploare un curent al celor care ezită sau sunt sceptici în privința vaccinării. Potrivit Canal 12, Israelul pregătește măsuri drastice pentru cei care refuză vaccinarea. Ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, ar vrea ca oamenii care refuză serul să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii. Oficial, în Israel s-au înregistrat peste 723.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 5.368 de decese.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza