Dr. Quinn: Ne poate ține o dietă echilibrată la distanță de cancer?

Dr. Quinn: Ne poate ține o dietă echilibrată la distanță de cancer?
Ce alimente ne pot îmbolnăvi și ce putem face să rămânem sănătoși.

Din nefericire, ultimele studii arată că omenirea se îndreaptă spre un  dezastru: peste jumătate din populație va fi diagnosticată în curând cu cancer,  la un moment dat în timpul vieții.  Deși mulți factori contribuie la această situație, este incontestabil că stilul de viață - inclusiv alimentele pe care le consumăm - joacă un rol major atât în ​​reducerea riscului de a face boala, cât și în îmbunătățirea șanselor de supraviețuire.

Studiile arată că o treime dintre tipurile de cancer sunt legate de dieta noastră. Acest lucru poate fi cauzat de alimentele pe care nu le consumăm suficient, cum ar fi fructele și legumele proaspete,  sau de cele pe care le consumăm în exces, cum ar fi sarea, zahărul și carbohidrații rafinați. Așadar, dacă mâncăm ceea ce trebuie, am putea atât să prevenim apariția acestei boli cumplite, dar și să stopăm evoluția celulelor canceroase care au apărut deja în organismul nostru.

Să începem însă cu... începutul. Specialiștii spun că cea mai bună metodă de a preveni apariția acestei cumplite maladii este, pur și simplu,  să nu mâncăm prea mult. Obezitatea este asociată adeseori cu un risc crescut al îmbolnăvirii de cancer. Dacă reușim să ne menținem greutatea corporală în limitele normale pentru vârsta noastră, vom reduce semnificativ acest risc.

Ce alimente consumate în exces ne pot îmbolnăvi.

 

 

Comenteaza