Două cadre medicale din Cluj, din prima linie COVID, decorate de Klaus Iohannis

Două cadre medicale din Cluj, din prima linie COVID, decorate de Klaus Iohannis

Joi, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, președintele Klaus Iohannis a decorat 25 de cadre medicale, pentru contribuția pe care și-au adus-o în sistemul medical românesc.

Două din cele 25 de cadre medicale decorate de președintele României sunt din Cluj. Este vorba despre Medicul ATI Simona Cocu, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și asistenul principal Daniela-Cristina Șomlea, care profesează în UPU Cluj și se ocupă de coordonarea personalului medical de la Baza Aeromedicală SMURD Jibou.

„Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere și recunoștință pentru profesionalismul și dăruirea de care a dat dovadă în creșterea calității actului medical, pentru curajul și solidaritatea manifestate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, doamnei Simona Cocu, medic primar ATI i-a fost conferit prin decret prezidențial Ordinul “Meritul Sanitar”, în grad de Cavaler. Cu aceeași ocazie, doamnei asistent medical principal Daniela Cristina Șomlea i-a fost conferită Medalia “Meritul Sanitar” clasa a III-a”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Dr. Simona Cocu, medic primar ATI a primit Ordinul “Meritul Sanitar”, în grad de Cavaler.

Două cadre medicale din Cluj, din prima linie a luptei împotriva COVID, decorate de Klaus Iohannis

Daniela Cristina Șomlea, asistent medical principal, a fost decorată cu Medalia “Meritul Sanitar” clasa a III-a.

Două cadre medicale din Cluj, din prima linie a luptei împotriva COVID, decorate de Klaus Iohannis

Ceremonia a avut loc joi după-amiază la Palatul Cotroceni.

„Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent și sunt încrezător că experiența acumulată în gestionarea acestei dramatice crize sanitare, precum și măsurile de prevenție pe care le avem acum la dispoziție ne vor ajuta să contracarăm eventuale noi scenarii de risc epidemiologic”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei.

Comenteaza