Doctor din Cluj: „Suntem aproape de momentul în care trebuie să alegem între cine trăiește și cine moare”

Doctor din Cluj: „Suntem aproape de momentul în care trebuie să alegem între cine trăiește și cine moare”

Patriciu Achimaș-Cadariu, directorul medical al Institutului Oncologic Cluj-Napoca face un apel la populație și autorități în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

Fostul Ministru al Sănătății a vorbit despre pandemia de COVID-19 cu ocazia prezentării candidaților PSD Cluj pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Achimaș-Cadariu deschide lista social-democraților clujeni la Camera Deputaților.

 „Suntem într-un moment absolut ieşit din comun, pe care nu l-am mai trăit de o sută de ani. De 100 de ani funcţionăm ca naţiune, dar acum 100 de ani era şi gripa spaniolă. Şi suntem foarte aproape de momentul în care colegii mei trebuie să aleagă între cine trăieşte şi cine moare. Şi acest lucru nu trebuie să se întâmple.

Nu putem să lăsăm oameni deoparte, nu putem lăsa pe nimeni deoparte şi vă rog, nu-i faceţi pe colegii mei să aibă conştiinţele încărcate cu oameni pe care să-i salveze şi unii pe care să nu-i salveze. Să n-ajungem ca-n Elveţia, în care să stratificăm pacienţii în funcţie de vârstă şi dacă au peste 85 de ani să nu-i mai tratăm. Nu e uman, e în afară de orice gândire pe care o putem avea”, a declarat medicul clujean.

Achimaș-Cadariu a mai spus că situația medicală de la Cluj este favorizată deoarece centrul medical este de foarte bună calitate, dar nu este la fel și în restul țării.

De asemenea, el a mai adăugat că trebuie găsite soluții și pentru medicii de familie care trăiesc zile „extrem” de dificile în această perioadă de pandemie.

Comenteaza