Cum a devenit Suedia un model pentru celelalte ţări, chiar dacă nu a impus izolarea la domiciliu

Cum a devenit Suedia un model pentru celelalte ţări, chiar dacă nu a impus izolarea la domiciliu
| Foto: profimedia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a răzgândit. OMS a declarat că Suedia ar trebui să fie un model pentru celelalte ţări. Suedia a evitat să impună izolarea la domiciliu şi să ia măsuri punitive împotriva cetăţenilor săi. În schimb, suedezii au respectat distanţarea socială şi recomandările venite de la guvern. 

Suedia a fost criticată anterior pentru abordarea sa anti-coronavirus. Totuşi acum e lăudată de OMS: Au mers pe recomandări nu pe restricții.

Un oficial de top din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a lăudat Suedia miercuri ca fiind model pentru restul lumii în lupta cu noul coronavirus.

Dr. Mike Ryan a declarat în timpul unui interviu susţinut la Geneva că normalitatea poate fi atinsă în diferite moduri iar Suedia reprezintă un model de viitor, daca nu ne dorim o societate închisa. Ryan este director executiv al OMS pentru situaţii de urgenţă şi a creditat sistemul de asistenţă medicală suedez pentru că a luat toate deciziile corecte de la începutul focarului de coronavirus.

Suedia are o populaţie de peste 10 milioane de oameni şi a înregistat un număr de 2,355 de decese. Comparativ cu restul Europei, Suedia are un număr scăzut de cazuri.

Suedezii respectă directivele primite de la guvern şi se conformează astfel încât să nu-i pună în pericol pe cei din jurul lor, transmite Mediafax.

Comenteaza