Creştere numărul cazurilor de COVID în România! Rafila anunță că se revine la raportarea zilnică a infectărilor

Creştere numărul cazurilor de COVID în România! Rafila anunță că se revine la raportarea zilnică a infectărilor

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, începând de marţi, se revine la raportarea zilnică privind cazurile de COVID-19.

În cursul zilei de luni va fi prezentat buletinul COVID săptămânal, iar de marţi se va reveni la raportarea zilnică a cazurilor, au precizat reprezentanţii MS. Acum o lună, Ministerul Sănătăţii a decis să raporteze săptămânal cazurile noi de COVID, internările şi decesele.

"Trecem printr-o creștere rapidă a cazurilor de coronavirus. Am trecut acum patru săptămâni la o raportare agregată, probabil, dacă vom avea o creștere importantă a numărului de cazuri, vom reveni la raportarea zilnică, ca să putem să avem un control asupra situației epidemiologice, să informăm oamenii. Ne dorim același parteneriat cu cetățenii, care a existat și în valul 5", a declarat ministrul Alexandru Rafila, luni, într-o conferință de presă.

Potrivit MS, în intervalul 27 iunie - 3 iulie au fost înregistrate 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

1.307 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Comenteaza