COVID: Marea Britanie a decis să demareze vaccinarea copiilor între 5-11 ani

COVID: Marea Britanie a decis să demareze vaccinarea copiilor între 5-11 ani

Marea Britanie va începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, extinzând campania de imunizare a copiilor în urma unei decizii luate cu o mai mare întârziere decât în alte ţări.

Anunţând decizia, ministrul Sănăţii, Sajid Javid, a afirmat că a acceptat sfatul experţilor care au susţinut că vaccinarea copiilor mici ar ajuta la protejarea împotriva viitoarelor valuri de coronavirus.

Marea Britanie a oferit vaccinuri anti-COVID-19 copiilor vulnerabili, însă a luat decizia de a extinde imunizarea la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani mai greu decât Statele Unite, Canada, Irlanda şi Israel.

Comitetul Comun de Vaccinare şi Imunizare (JCVI) din Marea Britanie a afirmat că vaccinarea acestei grupe de vârstă ar ajuta la creşterea protecţiei împotriva formelor severe de boală la copii în cazul unor viitoare valuri de COVID-19.

Javid a precizat că măsura va fi pusă în aplicare în Anglia, iar pregătirile pentru lansarea campaniei erau în curs de desfăşurare în cadrul Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), relatează Reuters, conform Agerpres.

"NHS se va pregăti să extindă această ofertă non-urgentă la toţi copiii în luna aprilie", a declarat el. "Aşa că părinţii pot, dacă vor, să accepte oferta pentru a creşte protecţia împotriva potenţialelor viitoare valuri de COVID-19 pe măsură ce învăţăm să trăim cu acest virus", a adăugat oficialul britanic.

Comenteaza