COVID: Clujul rămâne în TOP la cazuri și spitalizări/ Cât a ajuns incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

COVID: Clujul rămâne în TOP la cazuri și spitalizări/ Cât a ajuns incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

Peste 46% dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 20 - 26 februarie, 46,1% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Maramureș și Braşov.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 44,9% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

 În săptămâna menționată au fost înregistrate 5.211 cazuri noi de infectare cu SARS – CoV
– 2 și 29 de decese ale unor persoane confirmate cu virusul. De asemenea, conform buletinului COVID de luni al Ministerului Sănătății, în județul Cluj erau internate 88 de persoane, dintre care 17 copii, iar la Terapie Intensivă se aflau 8 bolnavi în stare gravă, toți adulți. La nivel nașional erau internați 1.181 de pacienți, dintre care 141 la ATI. 

Clujul are cel mai mare număr de pacienți cu COVID-19 internați, după București - 185 de bolnavi în spitale.

În ceea ce privește coeficientul de infectare, județul Cluj a urcat miercuri la 1,09 la mie, asta după ce în urmă cu exact o lună, pe 1 februarie, era la 0,61 cazuri de boală la o mie de locuitori. Potrivit DSP Cluj, în intervalul din ultimele două săptămâni, în județ erau active 829 de cazuri de boală, față de 465 la începutul lunii februarie. 

Incidența a crescut și în Cluj-Napoca, la 1,29 de la 0,73 la mie, cât era în urmă cu o lună, iar numărul cazurilor active de boală a urcat de la 245 la 435.

Comenteaza