Coronavirus / Cort de triaj la UPU Cluj

Coronavirus / Cort de triaj la UPU Cluj

În curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va fi instalat un cort în care vor fi triați pacienții care sosesc la UPU.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean a anunțat că pacienții care vin la UPU vor trece printr-o etapă de triere într-un cort care va fi amplasat în fața Clinicii Medicala I.

"În fața Clinicii Medicală I va fi instalat un cort de triaj pentru pacienții care vin la UPU pentru a descongestiona situația de acolo și a fi ghidați spre alte spitale", a apus Abrudean.

Pentru a face față unor eventuale exacerbări a numărului de îmbolnăviri, Clinica Medicală I va fi pregătită pentru a prelua pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. De asemenea, prefectul a anunțat că s-au făcut demersuri pentru identificarea de noi paturi pentru terapie intensivă, în cazul în care va fi nevoie. 

Mircea Abrudean a spus că a stabilit cu managerii de spitale din județ ca spitalele să preia cazurile care nu necesită internare la Cluj-Napoca, în special pentru Spitalul de Boli Infecțioase. 

"Am vorbit cu managerii de spitale și i-am rugat să-și dea concursul pentru a prelua toate cazurile pentru care nu nevoie să ajungă la Cluj, și în special la Spitalul de Boli Infecțioase, care va fi dedicat pentru a primi eventuale cazuri de infectare cu coronavirus și pentru pacienții suspecți care trebuie internați și testați", a precizat prefectul.

În acest moment, la Cluj-Napoca sunt internați patru pacienți infectați cu coronavirus.

Comenteaza