Coronavirus: A noua persoană depistată pozitiv este din Hunedoara

Coronavirus: A noua persoană depistată pozitiv este din Hunedoara
| Foto: GettyImages

Cazul a fost confirmat la Cluj de medicii epidemiologi pe baza unei probe trimise din Hunedoara.

”A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. 

Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în țară din Italia (Bergamo). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră. 

Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact”, a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

În județul Cluj sunt 661 de persoane izolate. Pacientul din Maramureș depistat pozitiv în urmă cu 7 zile se simte mai bine, starea lui se ameliorează. 

Vineri au fost testate la Cluj 14 probe recoltate din județele învecinate din care 13 au fost negative, iar unul , cel al persoanei din Hunedoara a fost pozitiv.

Testele au fost realizate la Cluj deoarece la Timișoara se fac multe teste de la persoanele care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv.

Comenteaza