CNSU va decide ca accesul la nunți și botezuri să se facă cu certificat de vaccinare

CNSU va decide ca accesul la nunți și botezuri să se facă cu certificat de vaccinare
| Foto: mediafax

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pregăteşte noi măsuri care ar fi luate în discuţie, la şedinţa de Guvern, măsuri ce vizează localitățile unde incidența cazurilor este de peste 3 la mia de locuitori.

Autoritățile vor ca, în aceste localități, accesul la evenimentele publice, precum nunți, botezuri sau înmormântări, să se facă doar în baza certificatului digital de vaccinare împotriva Covid-19.

Trebuie spus de la bun început că în acest moment hotărârea de prelungire a stării de alertă în România prevede că nu există evenimente organizate acolo unde avem o rată de incidență peste 3 la mia de locuitori. Asta înseamnă că dacă vedem un astfel de ritm de îmbolnăviri care crește alarmant, în momentul de față legislația nu permite niciun fel de activitate culturală sau de divertisment. Ca atare, autoritățile vor să se pregătească și pentru acest scenariu.

În alte ţări europene, certificatul digital Covid, sau aşa-numitul ″pașaport verde″⁣, care atestă că o persoană este vaccinata, testată ori trecută prin boală, este folosit la scară largă. A fost iniţial cerut pentru activităţile culturale, dar şi pentru restaurante şi în transport.

Autorităţile estimaseră că se va ajunge la 4.000 de oameni internaţi cu Covid la finele acestei luni. Iată însă că realitatea este mult mai sumbră, pentru că avem deja 4.800 de internaţi. Şi mai grav, tot mai afectaţi sunt şi copiii - 141 de minori sunt în spital, dintre care 9 la terapie intensivă. MAI MULTE AICI!

Comenteaza