Clujul, locul doi pe țară la cazurile noi de COVID. Care este situația în spitale

Clujul, locul doi pe țară la cazurile noi de COVID. Care este situația în spitale

Clujul rămâne și vineri în topul național la numărul cazurilor noi și la incidența COVID. Doar municipiul București a raportat mai multe infectări în utlimele 24 de ore.

În ultima zi, la Cluj au fost confirmate 49 de noi îmbolnăviri cu COVID-19, cu 5 mai puține decât cele raportate ieri. Cu acest număr de cazuri noi, Clujul se află pe locul doi pe țară după București, unde au fost depistate 181 de persoane infectate.

În ceea ce privește rata de incidenţă a cazurilor de infectare, calculată la mia de locuitori, Clujul rămâne pe locul întâi pe țară, cu 1,43 la mie, în scădere ușoară față de ieri, când era 1,49 la mie, iar pe locul doi este municipiul București, cu 1,25 la mie - singurele din România peste pragul de 1 la mie.

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 104 pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 3 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 22 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 1.031 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 171 pe secțiile ATI, cu 4 mai puțini față de ieri.

Comenteaza