Clujenii, chemați să doneze sânge! O campanie națională se va desfășura în perioada 21-23 decembrie

Clujenii, chemați să doneze sânge! O campanie națională se va desfășura în perioada 21-23 decembrie
| Foto: inRoman.ro

Campania „Moș Crăciun are sânge în instalație. Și tu la fel!" își propune să-i îndemne pe oameni să doneze, în contextual crizei de sânge acutizate de pandemie.

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, doar 1,7% dintre români donează sânge într-un an, față de media europeană situată la circa 4%: În perioada sărbătorilor, numărul donatorilor scade, de obicei, la jumătate.

În 2020, nevoia de sânge în spitalele din întreaga țară a devenit critică, din cauza temerii oamenilor, chiar și a donatorilor constanți, care consideră că intrarea în centrele de donare reprezintă un risc de contaminare cu noul coronavirus.

Campania este susținută, printre alții, de către proiectul social Donorium și Asociația HEM, prin programul național „N-avem sânge", derulat pentru Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

Pașii pentru a te implica în campanie: descărcarea aplicației Donorium de pe www.amsange.ro, introducerea codului #amsânge la instalarea aplicației, programarea la centrul de tranfuzie din orașul donatorului și distribuirea mesajului în social media. 

 

Comenteaza