Cluj-Napoca, din nou în "zona roșie"! Incidența a sărit de 3 la mie/ Ce restricții urmează

Cluj-Napoca, din nou în "zona roșie"! Incidența a sărit de 3 la mie/ Ce restricții urmează

Rata infectărilor cu noul coronavirus a urcat sâmbătă peste pragul de 3 cazuri la mie în Cluj-Napoca.

Rata infectărilor în Cluj-Napoca a ajuns, din nou, peste pragul de 3 la mie, exact la o lună după ce a intrat în zona verde, mai precis în 10 decembrie, când incidența a coborât sub 2 la mie.

Așadar, sâmbătă incidența a urcat la 3,02 la mie, în municipiu fiind 1.016 cazuri active de boală. Dacă rata infectărilor se menține și în următoarele zile peste pragul de 3 la mie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va impune restricțiile aferente incidenței de peste 3 cazuri la mie în municipiu, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase va fi permisă doar până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05ºº-22ºº. (vezi AICI ce restricții sunt în vigoare acum în Cluj-Napoca)

O nouă creștere s-a înregistrat și la nivel de județ, de la 1,71 ieri, la 2,33 astăzi. În intervalul 22 decembrie - 4 ianuarie în județ au fost raportate 1.609 cazuri de boală.

Comenteaza