Cherecheș spune că redeschiderea școlii a fost o greșeală: "Până la finalul lunii, secţiile ATI vor fi complet pline"

Cherecheș spune că redeschiderea școlii a fost o greșeală: "Până la finalul lunii, secţiile ATI vor fi complet pline"

Specialistul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, consideră că deschiderea școlilor la începutul lunii ianuarie, fără teste, a fost o măsură nepotrivită având în vedere situația epidemiologică.

„Până la finalul lunii ianuarie, secţiile de Terapie Intensivă vor ajunge să fie complet pline. Suntem în creştere exponenţială. Luni, în 3 ianuarie, copiii au mers la şcoală. În momentul respectiv, practic a început să se difuzeze virusul, chiar şi în familiile celor care nu au mers la petreceri sau au mers şi au avut grijă. Din acel moment a urmat perioada de incubaţie şi, cam în două săptămâni vom începe să vedem creşterea persoanelor pe Terapie Intensivă şi, la finalul lunii, vom începe să vedem decese care sunt legate de deschiderea şcolii”, a spus Răzvan Cherecheș, într-un interviu, la Antena 3.

Astăzi, pe lângă elevii de liceu și gimnaziu, s-au întors la cursuri și elevii din clasele primare, precum și copiii de grădiniță, cu toții fără a mai fi testați. Dacă până acum, copiii se puteau testa  de două ori pe săptămână, acum școlile nu mai au teste.

Comenteaza