Centrele pentru primirea vaccinului anti-COVID au fost operaţionalizate. Unul este la Cluj

Centrele pentru primirea vaccinului anti-COVID au fost operaţionalizate. Unul este la Cluj

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, joi, în şedinţa de Guvern, că se fac pregătiri intense pentru campania de vaccinare, fiind operaţionalizate centrele pentru primirea vaccinului.

Nelu Tătaru a precizat că în aceste zile s-au operaţionalizat depozitul central şi depozitele din teritoriu, ”urmând să fim pregătiţi pentru tot ce înseamnă venirea acestor vaccinuri şi distribuţia lor la nivel regional şi apoi la nivelul centrelor de vaccinare”. 
 
”Într-o primă etapă, în luna ianuarie, vom primi în jur 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unităţile publice şi private. De aceea, centrele de vaccinare într-o primă lună vor fi la nivelul unităţilor medicale, la nivelul de Bucureşti sunt 32 de astfel de unităţi medicale care vor fi centre de vaccinare”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 
 
Ministerul Apărării Naţionale a transmis că depozitul principal o să fie la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, iar la Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa vor fi centre regionale. 

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID vor sosi în ţară în perioada dintre Crăciun şi Revelion și vor fi trimise către secţiile de boli infecţioase pentru imunizarea personalului medical, care ar urma să înceapă pe 27 decembrie. 

Comenteaza