Cei care au trecut prin COVID-19 pot avea simptome după câteva luni? Răspunsul expertului UBB, Răzvan Cherecheș

Cei care au trecut prin COVID-19 pot avea simptome după câteva luni? Răspunsul expertului UBB, Răzvan Cherecheș

Expertul în sănătate publică de la Cluj, Răzvan Cherecheş, răspunde la întrebarea dacă este adevărat că unii dintre cei care au trecut prin COVID-19 continuă să aibă simptome la câteva luni de la infecţie.

„Da, este adevărat. Se numeşte <sindrom de COVID lung> şi o parte dintre cei care au trecut prin infecţie, chiar şi asimptomatici, pot să aibă simptome chiar şi la o distanţă de câteva luni de la momentul infecţiei: febră intermitentă, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, durere în piept, senzaţie de dezorientare ca o ceaţă pe creier, depresie, palpitaţii”, spune expertul în Sănătate publică.

Răzvan Cherecheş afirmă că simptomele pot continua să apară timp de luni de zile: „Nu ştim de ce, nu avem până în acest moment un tratament clar. Există studii care sunt în desfăşurare, dar până la acest moment nu avem un tratament”.

Singura modalitate prin care poate fi prevenită atât infecţia, cât şi posibilitatea ca aceste simptome să continue, este vaccinarea, susţine profesorul clujean, potrivit Mediafax.

Comenteaza