Cehia a scos certificatul COVID din restaurante și de la evenimente

Cehia a scos certificatul COVID din restaurante și de la evenimente

Obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare împotriva COVID-19 pentru a participa la evenimente și pentru a intra în restaurante a fost eliminată în Cehia.

Decizia a fost luată în contextul în care numărul infectărilor cu Omicron a început să scadă. Cele mai multe dintre restricțiile rămase vor fi ridicate începând cu luna martie, a anunțat premierul Petr Fiala, informează Reuters.

Republica Cehă este cea mai recentă țară europeană care a relaxat restricțiile, în condițiile în care guvernul speră că vârful valului Omicron a trecut.

Cehia, țară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat unul dintre cele mai mari bilanțuri de decese pe cap de locuitor din lume, cu 37.660 de victime până în prezent. Infecțiile zilnice au atins un vârf de 57.232 pe 1 februarie, scăzând miercuri la 29.059.

Numărul de persoane internate în spitale a continuat să crească până la 3.784 marți, dar este mult sub maximul de peste 9.000 din martie anul trecut, scrie rohealthreview.ro.

Guvernul menține însă obligativitatea măștii în interior și în mijloacele de transport în comun, precum și limitele privind numărul spectatorilor la evenimentele culturale și sportive.

Testarea regulată obligatorie în școli și la locurile de muncă se va încheia în data de 18 februarie.

Premierul Petr Fiala a declarat miercuri că majoritatea restricțiilor rămase vor fi ridicate începând cu luna martie.

Comenteaza