Ce se întâmplă dacă te-ai vaccinat, dar în acelaşi timp eşti infectat cu COVID asimptomatic sau în perioada de incubaţie a virusului?

Ce se întâmplă dacă te-ai vaccinat, dar în acelaşi timp eşti infectat cu COVID asimptomatic sau în perioada de incubaţie a virusului?
| Foto: Sursa: Pexels-Gustavo-Fring

Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că vaccinarea împotriva COVID-19 a persoanelor asimptomatice sau care sunt în perioada de incubaţie a virusului nu influenţează evoluţia naturală a bolii.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că vaccinarea împotriva noului coronavirus a persoanelor asimptomatice sau care sunt în perioada de incubaţie a virusului nu influenţează evoluţia naturală a bolii, transmite Agerpres

Precizarea a fost făcută în contextul în care a fost demarată o anchetă în judeţul Prahova după apariţia în spaţiul public a informaţiei potrivit căreia două persoane, soţ şi soţie, din comuna prahoveană Filipeştii de Pădure, au decedat din cauza COVID-19 după ce anterior au fost imunizate cu serul de la Pfizer.

"S-a mai discutat despre vaccinarea la persoanele care sunt fie în perioada de incubaţie, fie cu infecţia asimptomatică SARS-CoV-2, în niciun caz nu creşte riscul de evoluţie nefavorabilă, vaccinarea nu influenţează cursul evoluţiei naturale a bolii", a spus Gheorghiţă.

Din datele apărute în spaţiul public reiese că cei doi soţi ar fi fost deja infectaţi cu noul coronavirus la momentul imunizării. "Datele preliminare pe care le am, şi am şi vorbit şi pentru această situaţie cu doamna director de la DSP Prahova, urmează să facă o evaluare, însă datele preliminare arată că într-adevăr cele două persoane, din păcate, au fost diagnosticate cu COVID-19, cu o formă severă care a evoluat nefavorabil", a mai spus Gheorghiţă. 

Comenteaza