Ce este GRIPA TOMATELOR, noua boală care stârnește îngrijorare

Ce este GRIPA TOMATELOR, noua boală care stârnește îngrijorare

După Variola maimuței, o nouă boală stârnește îngrijorare - Gripa tomatelor sau Febra tomatelor. Autoritățile sanitare din India sunt în stare de alertă după ce în țară au apărut deja zeci de cazuri.

Misterioasa boală apărută în India are simptome asemănătoare cu variola maimuțelor.

Virusul, cunoscut sub numele de "gripa tomatelor" sau "febra tomatelor", a pus autoritățile din India în încurcătură, deoarece peste 80 de cazuri au fost raportate la copii începând cu 6 mai. Boala își trage numele de la veziculele roșii pe care o provoacă, virusul afectând în principal copiii cu vârsta sub cinci ani, transmite publicația britanică Daily Express, conform stiripesurse.ro.

Asemănător virusului variolei maimuței, copiii infectați observă simptome precum apariția unor erupții cutanate mari pe tot corpul, sub forma unor vezicule rotunde și roșii, extrem de dureroase și contagioase

Potrivit rapoartelor locale, gripa poate provoca, de asemenea, oboseală, dureri articulare, crampe stomacale, greață, vărsături, diaree, tuse, strănut, curgere a nasului, febră mare și dureri de corp. În unele cazuri, se pare că virusul a schimbat și culoarea picioarelor și a mâinilor.

 Această boală provoacă, de asemenea, deshidratare la copii, ceea ce duce apoi la apariția iritațiilor în apropierea gurii.

Potrivit mai multor virusologi, "febra tomatelor" ar putea fi o nouă variantă a infecției virale picior-mână-gură, foarte frecventă la copiii mici.

Comenteaza