Cât de ușor iei coronavirusul de la asimptomatici? GRAFIC

Cât de ușor iei coronavirusul  de la asimptomatici? GRAFIC

INSP a publicat un grafic cu riscul de transmitere a noului coronavirus de la persoanele infectate asimptomatice, în situațile în care care nu poartă mască, în aer liber și la interior.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, riscul ca persoana infectată să transmită virusul este cel mai ridicat în condiții de aglomerație, în special în spațiile închise și neaerisite, dar și în aer liber, dacă nu se poartă mască de protecție și dacă cei infectați strigă sau cântă.

De asemenea, tusea sau strănutul, chiar dacă sunt produse de iritații sau alergii, pot exarceba riscul de expunere într-un spațiu interior, indiferent de ventilație. Totodată, riscul de contaminare depinde și de durata perioadei de contact cu o persoană infectată.

Acoperirea feței se referă la măștile pentru populația generală (ex. măști chirurgicale simple) și nu la măștile respiratorii profesionale (ex. FFP2, FFP3). Culorile indică riscul relativ calitativ și nu reprezintă o măsură cantitativă.

Alți factori care nu sunt prezentați în aceste tabele pot fi, de asemenea, să fie luați în considerare atunci când se evaluează riscul de transmitere, inclusiv încărcătura virală a unei persoane infectate și susceptibilitatea persoanelor la infecție. 

Cât de ușor iei coronavirusul  de la asimptomatici? GRAFIC

Comenteaza