Când se va renunța la purtarea măștii în România. Precizările lui Valeriu Gheorghiță

Când se va renunța la purtarea măștii în România. Precizările lui Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a explicat duminică când se va renunța la purtarea măștii.

„Toate trei vaccinurile sunt bune, toate trei ne protejează de formele severe. Vom putea ridica mare parte a măsurilor de protecție după ce vom depăși gradul de imunizare de 70% din populație. Dacă nu constatăm emergența unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranță atunci se poate renunta și la utilizarea măștii de protecție”, a explicat coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, la Antena3.

Medicul estimează că România va atinge pragul de vaccinare de 70% până în luna septembrie, dacă între timp nu apare o variantă a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin. El a ținut să precizeze că vaccinurile actuale s-au dovedit eficiente împotriva tulpinii britanice, chiar dacă aceasta este mai contagioasă.

"Cred că la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control", a spus Valeriu Gheorghiță, vineri seara, la Digi24.

Comenteaza