Bilanț COVID în scădere la Cluj. Cel mai mic număr de noi infectări din acest an

Bilanț COVID în scădere la Cluj. Cel mai mic număr de noi infectări din acest an

Clujul începe săptămâna cu cel mai mic număr cazuri noi depistate într-o singură zi din ultimele trei luni.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 79 clujeni, acesta fiind cel mai mic număr de infectări depistate într-o singură zi de la finalul anului trecut și până acum (72 de cazuri noi raportate în 29 decembrie 2021). Cu toate acestea, Clujul se află printre zonele cu cele mai multe cazuri noi.

Astfel, pe primul loc pe țară la numărul infectărilor se află București, unde au fost înregistrate 532 de noi îmbolnăviri, pe locul doi este județul Hunedoara, cu 105 cazuri, pe trei este Ilfov, cu 81 cazuri, iar pe patru este județul Cluj, cu 79 de noi infectări. 

În ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul a coborât la 5,59 la mie și se află tot pe locul doi, după municipiul București, care are 6,3 cazuri la o mie de locuitori, iar pe locul trei este județul Timiș, cu 4,58 cazuri la mie. Media la nivel național a coborât la 1,5 la mie.

Situația în spitalele din Cluj

În spitale situația rămâne în general constantă. În județul Cluj sunt internați 189 pacienți cu COVID, doar în ușoară scădere față de lunea trecută, când erau 195. Pe secțiile ATI sunt 24 de bolnavi, față de 35 lunea trecută.

Dintre pacienții internați, 13 sunt copii, însă niciunul nu se află la Terapie Intensivă.

La nivel național, în spitale sunt 2.537 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 385 pe secțiile ATI.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 1.332 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 97 mai puține față de ziua anterioară și 12 decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.

Comenteaza