Baciu spune că o să stăm mai bine cu Sănătatea: Sistemul va beneficia de o "îmbunătăţire semnificativă" cu banii din PNRR

Baciu spune că o să stăm mai bine cu Sănătatea: Sistemul va beneficia de o "îmbunătăţire semnificativă" cu banii din PNRR

Toate resursele financiare "istorice" din PNRR şi din viitorul program operaţional pe sănătate vor face acest sistem "mai eficient şi mai performant", a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

"Toate resursele financiare, istorice aş putea să spun, din PNRR şi din viitorul program operaţional pe sănătate vor putea face din sistemul de sănătate din România unul mai eficient şi mai performant. Pentru că nu este numai o chestiune de câţi bani ai şi câte resurse ai, ci posibilităţile şi instrumentele de optimizare a costurilor, a cheltuielilor pe care le ai la îndemână. Dacă ai un sistem de sănătate care este performant şi cu puţini bani, poţi să faci lucruri semnificative şi de impact", a spus Andrei Baciu la cea de-a XI-a ediţie a Forumului Industriei Farmaceutice.

Potrivit secretarului de stat, pacienţii vor observa impactul celor 1,7 miliarde de euro din PNRR alocaţi pentru infrastructura din domeniul sănătăţii - pentru reconstrucţii, modernizări sau dotări cu echipamente.

"Din postura de pacienţi vom vedea impactul celor 1,7 miliarde de euro numai din PNRR. Sunt 1,7 miliarde de euro alocaţi pentru infrastructura din domeniul sănătăţii pentru reconstrucţii, modernizări sau dotări cu echipamente. Nu mai vorbesc şi de alte proiecte suplimentare care ţin de partea de ambulatoriu, de dotarea cabinetelor de medicină de familie. Primul contact cu sistemul de sănătate va beneficia de o îmbunătăţire semnificativă", a susţinut Baciu.

Comenteaza