Baciu: Se estimează 1.000 de cazuri pe zi la sfârșitul lunii august și 1.500 la mijlocul lunii septembrie

Baciu: Se estimează 1.000 de cazuri pe zi la sfârșitul lunii august și 1.500 la mijlocul lunii septembrie

Vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, a afirmat că autoritățile se așteaptă, undeva la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, la un număr de 1.000 de cazuri noi de COVID-19.

Medicul Andrei Baciu spune că  România este pe un trend ascendent privind numărul de îmbolnăviri cu SARS-COV-2 și a menționat că autoritățile se așteaptă, undeva la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, la un număr de 1.000 de cazuri noi pe zi, iar în ceea ce privește prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie, aceasta se menține în acest moment.

Pe de altă parte, Andrei Baciu a făcut o comparație între ritmul de creștere a cazurilor de COVID-19 din valurile anterioare și cel de acum, subliniind că în prezent număr de cazuri crește mult mai repede în contextul variantei Delta.

 “Cresc cazurile şi cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri. Acum situaţiile sunt diferite, primul val faţă de ceea ce se întâmplă acum, însă pe proiecţiile şi pe schemele pe care le aveam desenate şi analizate de către experţi suntem pe ceea ce au prognozat a fi scenariul 4, scenariul care descrie o tulpină, un virus cu astfel de rată de contagiozitate specifică acestei tulpini Delta care este mult mai contagioasă decât tulpina iniţială. Vedem deja, de la o săptămână la alta, schimbăm cifra din faţa mediei de cazuri noi din fiecare zi. (…) Suntem deja în a doua zi cu peste 500 de cazuri. Din nefericire, acesta este trendul şi aceasta este prognoza epidemiologică pentru perioada următoare. Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri şi prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”, a declarat Andrei Baciu, miercuri seară, la Digi24.

Andrei Baciu a mai spus că mare parte dintre persoanele care se infectează acum şi care ajung în spital nu au fost vaccinate și a îndeamnt din nou populația să se vaccineze.

“Dacă vrem să fim protejaţi în septembrie trebuie să ne vaccinăm acum”, a subliniat Baciu la Digi24.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...