Avertisment OMS: Un nou val Omicron se îndreaptă spre Europa de Est

Avertisment OMS: Un nou val Omicron se îndreaptă spre Europa de Est

Organizația Mondială a Sănătății atenționează că Europa de Est va fi lovită de un nou val al variantei Omicron a COVID-19. 

În acest context, OMS solicită autorităților să intensifice vaccinarea și alte măsuri, relatează Reuters și BTA, citate de Rador.

În ultimele săptămâni, contaminările cu virusul s-au dublat în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge. El și-a exprimat regretul că vaccinarea a fost relativ lentă în unele părți ale regiunii, informează DarikNews.

Mai puțin de 40% dintre persoanele cu vârsta peste 60 de ani au efectuat o serie de vaccinuri în Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan. Kluge a adăugat că în Bulgaria, Georgia și Macedonia de Nord, mai puțin de 40% dintre lucrătorii din domeniul sănătății au primit cel puțin o doză de vaccin,  relatează Reuters și BTA, citate de Rador.

Declarația a venit într-un moment în care mai multe țări europene, inclusiv Republica Cehă și Polonia, sugerează o relaxare a măsurilor restrictive luna viitoare, dacă numărul zilnic de cazuri continuă să scadă. Cu toate acestea, OMS subliniază necesitatea măsurilor continue, inclusiv testarea rapidă și purtarea măștilor.

Comenteaza