Aproape 60.000 de programări la vaccinarea cu AstraZeneca după eliminarea limitei de vârstă

Aproape 60.000 de programări la vaccinarea cu AstraZeneca după eliminarea limitei de vârstă

Aproape 60.000 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat pentru vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul produs de AstraZeneca, după ridicare restricţiei de vârstă.

Din momentul ridicării restricţiei de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Din cele aproape 60.000 de programări, 25.725 sunt pentru persoane între 56-65 de ani, iar 33.797 pentru persoane cu vârsta de peste 65 de ani. 

Aproape 60.000 de programări la vaccinarea cu AstraZeneca după eliminarea limitării de vârstă

Autorităţile au luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, au anunţat, luni, reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), astfel că pot fi vaccinate cu serul de la AstraZeneca persoanele peste 18 ani, fără limită de vârstă.

„În urma recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, a anunţat, luni, CNCAV.

Decizia vine ca urmare a apariţiei noilor date ştiinţifice, a experienţei şi deciziilor altor state europene, precum şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulţilor cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

 

Comenteaza