Aproape 2.500 de morți în ultimele 7 zile. Tătaru: Nu mai suntem goi în faţa COVID. Şi, totuşi, suntem pe primul loc în lume la numărul de decese

Aproape 2.500 de morți în ultimele 7 zile. Tătaru: Nu mai suntem goi în faţa COVID. Şi, totuşi, suntem pe primul loc în lume la numărul de decese

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, spune că nu înţelege refuzul majorităţii populaţiei de a se vaccina împotriva COVID-19, vaccinul fiind singura soluție de a scăpa de această pandemie.

Nelu Tătaru a scris luni seară pe Facebook faptul că România se situează pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de coronavirus, fiindcă majoritatea populaţiei nu acceptă singura soluție pe care o avem contra acestui inamic. Totodată, medicul a atras atenția că spitalele sunt pline iar cadrele medicale epuizate.

 ”Oboseala și apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere și ultima fărâmă de energie.
Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoința...
Ne aflăm într-o situație extrem de grea, pentru că numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor.
La finalul zilei nu suntem roboți, iar epuizarea își spune cuvântul și se arată chiar și într-o simplă imagine.
Nu mai suntem goi în fața bolii, așa cum eram la începutul anului 2020.
Știm care sunt riscurile…
Și, totuși, suntem pe primul loc în Europa și în lume la numărul de decese…pentru că majoritatea populației refuză singura armă pe care o avem astăzi împotriva acestui inamic.
De ce?”, a scris Nelu Tătaru.

Comenteaza