Angajații Institututului de Transplant Renal Cluj îi cer lui Rafila revocarea noului manager

Angajații Institututului de Transplant Renal Cluj îi cer lui Rafila revocarea noului manager

Angajații Institutului de Transplant Renal din Cluj îi cer ministrului Sănătății, printr-un memoriu, să revoce numirea noului manager interimar, despre care există suspeciuni de „probleme de ingritate și moralitate”.

Consiliul de administrație al spitalului a solicitat Ministerului Sănătății ca actualul manager interimar să rămână în continuare pe această funcție, până când postul va fi scos la concurs. Personalul institutului a fost mulțumit de modul în care se desfășurau lucrurile cu Bălănean Cornelia ca manager interimar, însă cerințele lor nu au fost ascultate, iar pe 1 martie 2022 ministrul Alexandru Rafila l-a numit pe Dan Sîmpălean manager interimar al ICUTR (Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj).

Acum, institutul s-a ales cu un manager interimar cu „pene-n dosar”, iar angajații luptă ca să nu rămână:

„MEMORIU. În atenția Domnului Ministru al Sănătății Prof.Dr.Alexandru Rafila

Stimate , Domnule Ministru

Colectivul ICUTR vă roagă prin prezenta să revocați Ordinul 524/01.03.2022, prin care a fost numit manager interimar la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca domnul Sîmpălean Dan.

Persoana numită a făcut obiectul mai multor articole de presă, din care rezultă suspiciunea unor probleme de integritate și moralitate ale acesteia.

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca este o unitate de prestigiu atât în domeniul urologiei cât și al transplantului renal recunoscută la nivel național și internațional, care pe lângă standardele medicale și-a impus și cele de integritate. De asemenea, nu există justificare din punct de vedere al performanțelor manageriale pentru înlocuirea actualei conduceri.

Vă solicităm, de asemenea, o dată cu revocarea ordinului menționat numirea D-nei Bălănean Cornelia în funcția de manager interimar și ulterior scoaterea la concurs a postului de manager al ICUTR Cluj-Napoca”, a transmis Colectivul ICUTR Cluj către ministrul Sănătății.

Dan Sîmpălean este un medic stomatolog cu un istoric controversat în ceea ce privește funcțiile de conducere din spitalele românești pe care le-a deținut. El a fost demis de patru ori de la Spitalul Județean Mureș și ar fi profitat de pandemie pentru a achiziționat dezinfectanți la suprapreț, de cinci ori mai scumpi decât prețul pieței, la Filantropica în București.

Comenteaza