AMBULANŢĂ FĂRĂ MEDIC în Cluj, în anul 2023, iar un copil de 14 ani a murit înecat cu jeleu

AMBULANŢĂ FĂRĂ MEDIC în Cluj, în anul 2023, iar un copil de 14 ani a murit înecat cu jeleu

Cazul elevei de 14 ani din Cluj, care s-a înecat cu un jeleu şi a murit după 6 zile de comă profundă, a șocat toată țara. Şocant e şi faptul că ne-a ajuns anul 2023, iar Clujul care oferă lumii medici pe bandă rulantă, trimite ambulanţe fără medic sau care nu au  dotările necesare salvării unei vieţi. 

Dacă ar fi existat mai multe ambulanțe dotate cu echipamentele medicale necesare pentru orice intervenție și dacă ar exista mai mulți medici care să știe cum să le folosească, probabil că Teodora, eleva de 14 ani din Cluj, care a avut parte de un sfârşit tragic, ar fi fost astăzi încă lângă noi.

Șocant nu e doar jeleul imens în formă oribilă de ochi, care a provocat moartea fetei de 14 ani din judeţul Cluj și faptul că e atât de popular în rândul copiilor. Nu e atât de șocantă nici neputința și incompetența celor care au fost de față când fata rămânea fără creierul oxigenat minute în șir.

Mai șocant este faptul că echipaj SMURD a sosit la şcoala din Geaca, fără medic. „Apelul de urgență a venit în jurul orei 11.00, în urma căruia au fost dislocate pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou.

În momentul sosirii la fața locului salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale”, a transmis ISU Cluj, în ziua în care s-a întâmplat nenorocirea. 

Însă primul echipaj care ajuns la fața locului era fără medic. Ambulanţa dotată cu laringoscopul vital în astfel de cazuri a ajuns, la şcoală, abia după o oră. Staţia se afla la 30 km distanţă, dar fiind singura autosanitară cu medic care acoperă 2 municipii şi zeci de localităţi din împrejurimi, era plecată la alt caz, a transmis turdanews.net.

Astfel, abia al doilea echipaj a reușit să scoată jeleul, care fiind o un jeleu care s-a lipit de trahee și i-a oprit Teodorei respirația. Semnele vitale ale elevei au revenit după mai multe manevre de resuscitare, fata fiind transportată ulterior cu elicopterul SMURD la UPU Copii în Cluj-Napoca.

Aşa că ne-a ajuns anul 2023 în care NU avem nici măcar în centrul universitar al Clujului destule ambulanțe și destui medici pentru a ajunge la cazurile grave la timp. Iar Clujul se laudă cu proiecte din banii europeni, în timp pacienţii dau fuga cu mașina personală la UPU, știind că ambulanța ajunge abia după câteva ore.

Citeşte şi: Jeleul care a provocat moartea elevei de 14 ani din Cluj este uriaş, foarte ieftin şi foarte popular între copii

Comenteaza