ALERTĂ alimentară! Produs retras de la raft. Are "un conținut ridicat" dintr-o substanță cu potențial cancerigen

ALERTĂ alimentară! Produs retras de la raft. Are "un conținut ridicat" dintr-o substanță cu potențial cancerigen

Produsul a fost retras de la vânzare, iar persoanele care l-au achiziționat sunt atenționate să nu îl consume, ci să îl aducă înapoi în magazin.

Lanțul de magazine Mega Image a retras de urgență de la comercializare un lot de chips-uri „Terra Chips Stripes&Blues”. 

"Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a retras de la vanzare produsul TERRA CHIPS STRIPES&BLUES 110G, cu lot: 228 A3 si cu termenul de valabilitate: 29/03/2023.

Retragerea produsului de pe piata si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, constatandu‐se un conținut ridicat de acrilamidă. 

Toate produsele retrase urmeaza a fi distruse", a anunțat ANSVSA.

ALERTĂ alimentară! Produs retras de la raft. Are "un conținut ridicat" dintr-o substanță cu potențial cancerigen

"Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 17.03.2023.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre", au transmis reprezentanții Mega Image.

Ce este acrilamida

Acrilamida este considerată de către Institutul de Cercetare a Cancerului ca fiind probabil o substanță cancerigenă. Aceasta se formează în alimentele care se prepară termic la temperaturi ridicate. Compusul chimic se formează în special în produsele pe bază de cereale, cartofi și cafea. UE are un regulament în care se fac referiri la nivelurile de referință maxime admise, însă valorile sunt diferite. De exemplu, pentru o pâine pe bază de făină de grâu nivelul de referință ar fi de 100 microgram/kilogram, pentru biscuiți – 300-350 micrograme/kilogram, pentru cartofi – 400 micrograme/kilograme, chipsuri – 850 de micrograme/kilogram.

Din cercetări reiese faptul că acrilamida din produsele alimentare poate fi cancerigenă, atât pentru animale, cât și pentru oameni. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca limita maximă pentru aportul de acrilamidă pentru o persoană să fie de 1 microgram/kilogram greutate corporală pe zi.

Comenteaza