Ai reacții adverse după vaccin? Poţi beneficia de concediu medical

Ai reacții adverse după vaccin? Poţi beneficia de concediu medical
| Foto: ProTv.ro

Sunt peste 3.000 de români vaccinaţi care au raportat până acum reacţii adverse. Cei mau mulţi dintre ei au avut reacţii minore, însă au fost şi reacţii moderate. Dacă nu te simţi bine după vaccinare, te doare capul, faci febră sau eşti obosit, poţi avea concediu medical.

Pe cei mai mulţi dintre cei cu reacţii adverse la vaccinul anti-COVID i-a durut mâna sau s-a înroşit locul în care le-a fost injectat vaccinul. Nimeni nu a făcut şoc anafilactic, dar au fost şi reacţii moderate. Dacă nu te simţi bine după vaccinare, te doare capul, faci febră sau eşti obosit, să ştii că poţi avea concediu medical.

„În cazul în care este afectată capacitatea lui de a merge la muncă, medicul de familie are posibilitatea de a emite un concediu medical. Concediul medical de fapt se numeşte concediu pentru incapacitate temporară de muncă. De obicei, reacţiile după vaccinare ţin o zi-două, nu mai mult”, spune Sandra Alexiu, medic de familie, scrie AlephNews.

Înainte să îţi dea concediu, medicul va verifica, în registrul naţional de vaccinare, dacă eşti sau nu vaccinat. Îţi iei concediu medical dacă şeful tău nu e dispus să te învoiască o zi-două, până te pui pe picioare. Dar sunt și antreprenori care le-ar da angajaților zile libere, numai să îi ştie vaccinaţi. Dacă salariaţii se vor vaccina, acest lucru va fi un bun în primul rând pentru ei pentru cei dragi lor, după care şi pentru colectivitatea în care îşi desfăşoară activitatea, spun unii angajatori. 

Comenteaza