Ai avut COVID și crezi că ai trecut cu bine peste boală? Medicii avertizează: trebuie făcute două investigații după vindecare

Ai avut COVID și crezi că ai trecut cu bine peste boală?  Medicii avertizează: trebuie făcute două investigații după vindecare
| Foto: stirileprotv.ro

Se știe deja că plămânii sunt cel mai greu afectați de infecția cu noul coronavirus. Specialiștii recomandă ca pacienții vindecați să facă o spirometrie și un Computer Tomograf.

Spirometria,  procesul de măsurare a funcției respiratorii, este un test ușor de făcut și la fel de important precum EKG-ul. Totodată, după ce ați trecut prin boala COVID 19 este indicat să mergeți la o evaluare imagistică a plămânului. Se numește CT pulmonar nativ, adică fără substanță de contrast.

Potrivit Fanatik.ro, în cazul în care reiese că plămânii au leziuni post-Covid, veți face tratament cu medicamente numite corticoizi. Asta, ca să nu ajungeți la fibroză pulmonară ireversibilă, adică țesut pulmonar nefuncțional.

Dacă nu tratați aceste probleme la timp, avertizează medicii, puteți deveni un pacient cronic, cu o capacitate pulmonară redusă.

Comenteaza