A murit unul dintre pacienții internați în stare gravă cu malarie

A murit unul dintre pacienții internați în stare gravă cu malarie

Un bărbat internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” cu malarie a murit. Pacientul călătorise recent în Zanzibar.

Pacientul care a decedat, un bărbat în vârstă de 54 de ani, care era internat la ATI în stare gravă cu malarie, a murit zilele trecute, au precizat reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, potrivit news.ro.

De asemenea, medicii legiști clujeni au stabilit că decesul Cameliei Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost provocată de malarie. Aceasta tocmai se întorsese dintr-o excursie în Zanzibar.

În ultimele 24 de ore, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” au mai ajuns doi pacienţi cu malarie care au călătorit în Zanzibar, o pacientă care a fost în Tanzania fiind adusă în București din Oradea cu elicopterul SMURD.

Ministerul Sănătăţii a transmis, săptămâna trecută, un apel către turiştii români care se deplasează în zone tropicale, să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Comenteaza