A fost confirmat primul caz cu noua tulpină de COVID în România

A fost confirmat primul caz cu noua tulpină de COVID în România

A fost depistat primul pacient din România infectat cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie.

Noua tulpină de coronavirus cu transmisibilitate crescută care a fost descoperită în Marea Britanie a fost confirmată în România la o femeie în vârstă de 27 de ani, informează, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Conform MS, tânăra "este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”.

Ministerul subliniază că, având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor. 

Medicul Cătălin Apostolescu, de la Matei Balş, a declarat pentru Mediafax că femeia s-a prezentat la camera de gardă a institutului în data de 3 ianuarie cu simptomatologie minimă.

„I s-a recoltat testul şi la testul PCR s-a observat că apăreau nişte mutaţii suspecte. Din acest motiv s-a cerut procesul de secvenţiere. În ancheta epidemiologică făcută la nivel de cameră de gardă, singura informaţie pe care o avem este că doamna nu a călătorit în afara ţării”, a declarat medicul Apostolescu.

Medicii spun că se aşteptau ca astfel de cazuri să apară şi în România.

„E clar ca vor apărea toate tulpinile noi şi în România, sunt convinsă că noua tulpină nu există doar in Bucureşti, trebuie să accelerăm vaccinarea”, a declarat la Aleph TV, Voichiţa Lazureanu, medic infecţionist la Victor Babeş.

Comenteaza