Dr. Quinn: Plante bogate în proteine. Articol pentru vegetarieni(şi nu numai).
- Scris de Ziua de Cluj
- 31 Ian 2017, 15:05
- Sănătate
- Ascultă știrea

Și nu numai că aceste opțiuni sunt mai ieftine, dar au (cel puțin unele dintre ele) mai puține calorii decât carnea, iar acest lucru este foarte important când ținem cure de slăbire.
Iar bogăția de condimente pe care o avem la dispoziție le poate face extrem de gustoase. Cu siguranță nu vom simți aceeași plăcere dacă mâncăm, de pildă, o friptură suculentă de porc înecată în sos, sau o salată cu spanac și năut, însă cu siguranță, ar trebui să ținem cont de faptul că ultima variantă este mult mai sănătoasă.
Nutriționiștii ne recomandă ca, oricât de carnivori am fi, să încercăm să mâncăm măcar o zi sau două pe săptămână mese fără carne. Iată variante perfecte cu care o putem înlocui
Spanacul - acum, când peste tot există la discreție spanac preambalat, este floare la ureche să îl adăugați în meniul vostru. Fie că gătiți o rețetă de paste sau îl combinați în salate, spanacul este o sursă importantă de proteine și vitamine.spanac
Lintea - pe cât de ieftină și neînsemnată pare, pe atât de bogată în proteine și fibre este. Se gătește rapid și, prin fierbere, capătă o textură cremoasă și are un gust extrem de plăcut.linte
Fisticul - bogat și dulce, fisticul este și o gustare excelentă, dar și o bază gustoasă pentru sosul pesto.
Vezi si alte variante de plante bogate în proteine pe Dr. Quinn.