Papa le cere teroriștilor Hamas să elibereze "imediat" ostaticii și spune că Israelul are dreptul să se apere

Papa le cere teroriștilor Hamas să elibereze "imediat" ostaticii și spune că Israelul are dreptul să se apere

Papa Francisc a cerut miercuri eliberarea tuturor ostaticilor luaţi de militanţii Hamas şi a declarat că Israelul are dreptul să se apere, în cele mai puternice comentarii ale sale făcute de la începutul conflictului din Gaza.

"Continui să urmăresc, cu durere şi îngrijorare, ceea ce se întâmplă în Israel şi Palestina. Atât de mulţi oameni ucişi, iar alţii răniţi. Mă rog pentru acele familii care au văzut cum o zi de sărbătoare s-a transformat într-o zi de doliu şi cer ca ostaticii să fie imediat eliberaţi", a spus suveranul pontif, la finalul audienţei sale generale săptămânale în faţa a mii de oameni adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

"Este dreptul celor care sunt atacaţi să se apere, dar sunt foarte îngrijorat de asediul total în care trăiesc palestinienii din Gaza, unde au existat, de asemenea, multe victime nevinovate", a adăugat Papa Francisc.

Bilanţul victimelor din Israel a ajuns la 1.200 de morţi până miercuri, iar peste 2.700 de persoane au fost rănite în urma atacurilor militanților Hamas.

"Terorismul şi extremismul nu ajută la găsirea unei soluţii la conflictul dintre israelieni şi palestinieni, ci alimentează ura, violenţa, răzbunarea şi provoacă suferinţă pentru ambele părţi. Orientul Mijlociu nu are nevoie de război, ci de pace, o pace construită pe dreptate, pe dialog şi pe curajul de a fi fratern", a mai adăugat Papa în discursul său.

Comenteaza