Foto O nouă biserică de lemn va fi construită într-o zonă frumoasă de munte a Clujului! ÎPS Andrei a pus piatra de temelie

Locuitorii cătunului Smida din Munții Apuseni, comuna Beliș, vor avea un nou lăcaș de rugăciune și liniște spirituală.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a vizitat, la sfârșitul săptămânii trecute, mica comunitate a cătunului Smida din Munții Apuseni, comuna Beliș, județul Cluj.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, cu acest prilej, ierarhul a pus piatra de temelie pentru noua biserică de lemn ce va fi construită în zonă.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică de lemn, cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, și a binecuvântat locul unde va fi construit lăcașul de cult.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța și rolul unui lăcaș de rugăciune în fiecare comunitate.

Cătunul Smida este situat la altitudinea de 1.100 de metri, în inima Parcului Natural Apuseni, iar din punct de vedere administrativ-teritorial aparține de comuna Beliș, județul Cluj.

Zona este arie protejată ce se află printre ultimele zone naturale de carst împădurit de mari dimensiuni din Europa.

Comenteaza