Zeci de deputați s-au opus finanțării schitului românesc de la muntele Athos. Rareș Bogdan: „Doamne, dă-le minte și ajută-i să vadă adevărul, calea și viața”

Zeci de deputați s-au opus finanțării schitului românesc de la muntele Athos. Rareș Bogdan: „Doamne, dă-le minte și ajută-i să vadă adevărul, calea și viața”

Europarlamentarul Rareș Bogdan îi critică pe deputații care au votat împotriva finanțării schitului românesc Prodromu, din Grecia.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Rareș Bogdan susține că cei care au votat împotriva acestei finanțări trebuie să se gândească în primul rând la istoria neamului românesc. Eurodeputatul spune că aceștia se dovedesc a fi ignoranți și necunoscători de tradiții.

Aici e vorba in primul rând de istorie! Niște cărți de istorie ar fi utile. Ce fel de educație au primit acești copii de la părinții și bunicii lor? Cei care astăzi au votat împotriva așezământul cultural, spiritual și istoric de la muntele Athos….... se dovedesc ignoranți și necunoscători de tradiții, istorie și Diplomație.

Oare trebuie să uităm cine suntem, de unde venim, pentru a îngroșa rândurile unor organisme fără logică spirituală? La ce recurgem când ni se frânge sufletul? Sau nu ni se mai frânge? Suntem roboți? ...Fără istorie, tradiții, fără inimă suntem o frunză în vânt!

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!Doamne, dă-le minte și ajută-i să vadă adevărul, calea și viața! In acest caz nu e vorba de dogmatism și nici măcar de Spiritualitate exacerbata, dacă se poate vorbi vreodată de așa ceva, AICI e vorba de istoria noastră ca Neam, de nimic altceva”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Deputații au adoptat miercuri un proiect de lege prin care schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos va primi aproape un milion de euro de la bugetul de stat. Au votat în favoarea proiectului 258 de deputați, 31 au votat "împotrivă" și 19 s-au abținut.

Astfel, proiectul de lege vizează aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.113/2020 pentru modificarea Legii nr.114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc "Prodromu", de la Muntele Athos, Grecia.

Deputatul clujean al alianței USR-PLUS, Radu Molnar, a anunțat, miercuri, că a votat împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos, afirmând că, „aruncăm efectiv cu bani” și că prioritățile unde trebuiesc investiții ar trebui să fie altele. 

Comenteaza