Deputat de Cluj, vot împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. „Aruncăm efectiv cu bani”

Deputat de Cluj, vot împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. „Aruncăm efectiv cu bani”
| Foto: basilica.ro

Deputatul Radu Molnar a anunțat, miercuri, că a votat împotriva alocării de bani pentru schitul Prodromu, din Grecia.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Deputații au adoptat miercuri un proiect de lege prin care schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos va primi aproape un milion de euro de la bugetul de stat. Au votat în favoarea proiectului 258 de deputați, 31 au votat "împotrivă" și 19 s-au abținut, relatează euractiv.ro.

Astfel, proiectul de lege vizează aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.113/2020 pentru modificarea Legii nr.114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc "Prodromu", de la Muntele Athos, Grecia.

Deputatul clujean al alianței USR-PLUS, Radu Molnar, susține că votul său n-a putut schimba nimic, dar a fost un vot de conștiință. „Am votat azi împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. Anul trecut, Parlamentul a mărit aceasta sumă de la 250 de mii de lei pe an la aproape un milion. Azi s-a votat aprobarea ordonanței de urgență care definește normele de alocare financiară. Nu mai aveam ce schimba, acum, la final, dar a fost un vot de conștiință.

Mi se pare trist că într-un an atât de complicat financiar, aruncăm efectiv cu bani într-o instituție care oricum e foarte bine finanțată. În cazul de față este vorba despre 25 de călugări care primesc o mulțime de donații din mediu privat și care nu duc lipsă de nimic (este celebru cazul lui Gigi Becali care a donat sume impresionante in trecut).

Am votat împotrivă pentru ca acum prioritățile noastre trebuie să fie altele. Și asta nu doar la nivel declarativ. Proiectul a trecut oricum, cu sprijinul tuturor partidelor în afară de USR PLUS, care nu a girat o risipă populistă”, a scris Molnar pe pagina sa de Facebook.

Primul proiect de lege pentru acordarea de sprijin financiar schitului a fost adoptat în 2007 de Parlament, la propunerea unor liberali, iar Guvernul a trebuit să acorde anual așezământului 250.000 de euro. Suma a fost majorată la 960.000 de euro începând cu 2020.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza