Voicu: Modificările la Codul Penal nu ar trebui făcute. Nu este corect ca parlamentarii să-şi angajeze rudele

Voicu: Modificările la Codul Penal nu ar trebui făcute. Nu este corect ca parlamentarii să-şi angajeze rudele
Deputatul PNL Mihai Voicu a declarat, marţi, că modificările la Codul Penal nu ar trebui făcute, arătând că posibilitatea ca parlamentarii să-şi angajeze rudele la cabinetele parlamentare nu ar fi corectă faţă de contribuabili.

"Dezbaterile din Comisia juridică cu privire la modificarea Codului Penal au fost amânate, e un lucru bun. Cred că aceste modificări nu ar trebui făcute", a spus Voicu, întrebat în legătură cu modificările la Codul Penal referitoare la conflictul de interese.

Întrebat despre posibilitatea ca parlamentarii să-şi angajeze rudele, Voicu a răspuns: "Chiar dacă nu ar fi ilegal, eu aş fi împotrivă pentru că nu este corect faţă de contribuabili".

Comisia juridică Comisia juridică a Camerei a amânat, marţi, dezbaterea pe proiectul de lege privind modificarea Codul penal referitor la conflictul de interese, potrivit căruia se înlocuia în Codul Penal conflictul de interese cu "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane".

Proiectul de lege modifică articolele 301 şi 308 din Codul penal şi a fost depus la Camera Deputaţilor pe 1 aprilie, după ce a fost adoptat tacit de către Senat. Acesta este iniţiat de 5 parlamentari printre care deputaţii Marton Arpad (UDMR), Ion Marocico (minorităţi) şi Aurelian Ionescu (PC-PLR).

Iniţiatorii au propus acest proiect după ce decizii ale instanţelor au condamnat cu suspendare mai mulţi parlamentari şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare.

Preşedintele Iohannis precizează că urmăreşte "cu atenţie şi preocupare" procesul legislativ din Parlament privind intenţia de a modifica prevederi ale Codului Penal în materia conflictului de interese, arătând că nimeni nu poate favoriza membri ai propriei familii în exercitarea funcţiilor publice.

 

Comenteaza