Victor Ponta a racolat 5 parlamentari din PSD şi a ajuns la cifra 10. Vrea grup în Camera Deputaţilor

Victor Ponta a racolat 5 parlamentari din PSD şi a ajuns la cifra 10. Vrea grup în Camera Deputaţilor

În PSD spiritele sunt încinse la maximum, după ce Victor Ponta a reuşit să racoleze mai mulţi parlamentari din fostul său partid. Ultimul "trădător": fostul ministru Nicolae Bănicioiu.

Victor Ponta a reuşit să racoleze cinci parlamentari din fostul său partid, pe are i-a transferat la Partidul Pro România. Ultimul care a anunțat că pleacă din PSD este deputatul Nicolae Bănicioiu.

Fostul deputat PSD a afirmat la Realitatea TV că nu vede cu ochi buni ceea ce se întâmplă în PSD. "Nu poţi să îţi jigneşti colegii aşa cum face Liviu Dragnea", a spus acesta, anunţând că va pleca din PSD şi că se va alătura partidului lui Victor Ponta. Fostul ministrul al Sănătăţii în Guvernul Ponta şi vicepreşedinte al PSD a mai spus că vinovat de ce se întâmplă în PSD este Liviu Dragnea. 

"Alegerile din 2016 le-am câştigat pe rezultatele guvernării Ponta, nu ale lui Dragnea, că nu a existat nicio guvernare Dragnea. Am câştigat alegerile pe munca oamenilor care şi-au făcut datoria, Liviu Dragnea mai are de demonstrat că şi-a făcut treaba. De la Congres încoace practic partidul s-a dus pe un făgaş descendent şi nu mai poate să îşi revină. Stânga românească trebuie salvată", a completat Nicolae Bănicioiu.

Întrebat ce va face în continuare şi dacă va părăsi PSD pentru a se alătura partidului lui Victor Ponta, deputatul PSD a spus: "Voi rămâne consevcent princinciilor prin care am câştigat alegerile, nu pot să mai fiu părtaş la toată mascarada pe care o face Liviu Dragnea".

Liviu Dragnea, despre "șobolani"

Joi, Liviu Dragnea l-a numit "şobolan", iar începând de aseară, social-democraţii răsplătiţi de Dragnea cu funcţii în Guvern au pus şi ei tunurile pe Ponta. Miniştrii din Guvernul Dăncilă îşi acuză foştii colegi de trădare.

Pro România a racolat 10 parlamentari

Fondatorul Pro România, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, la Constanţa, că formaţiunea intenţionează să ceară înfiinţarea un grup parlamentar în Camera Deputaţilor, după ce a ajuns la 10 parlamentari. Partidul Pro România, fondat de Victor Ponta şi Daniel Constantin, a mai transferat, pe 23 mai, doi parlamentari de la PSD.

Mircea-Titus Dobre a fost unul dintre miniştrii care au rămas alături de Mihai Tudose până în clipa demisiei acestuia. Gabriela Podaşcă a intrat practic în politică prin intermediul lui Victor Ponta, fiind consilierul acestuia în perioada 2008-2012. După ce a fost aleasă pe lista USL în 2012, în 2016 nu a mai prins loc de deputat. A ajuns totuşi în Parlament în urma demisiei unor colegi. Marţi, deputata de Brăila Marilena Meiroşu şi-a dat demisia din PSD şi a semnat adeziunea la Pro România. Anterior, la Pro România au trecut deputatul PSD Cătălin Nechifor şi deputatul PMP Ion Tabugan. Surse politice susţin că vor urma şi alte transferuri către Pro România, formaţiunea urmând să aibă, din toamnă, propriul grup parlamentar.

Marian Oprişan: Trădarea rătăciţilor nu are efecte

Organizaţia PSD Vrancea, condusă de Marian Oprişan, reacţionează după plecările din partid, spunând că ”trădarea rătăciţilor nu are efecte”. Reprezentanţii PSD Vrancea vorbesc despre trădare la comandă în cazul parlamentarilor care au părăsit partidul.

”Chiar în an Centenar, unii dintre parlamentari arată că nu au înţeles nimic din istorie şi merg pe mâna trădătorilor. Este o atitudine care dovedeşte că unii nu au caracter, ci doar interese, iar ordinele primite sunt urmate orbeşte. Au părăsit PSD pentru a se alătura celor care ne sunt adversari şi care au atacat în permanenţă partidul nostru. Este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid, dar şi faţă de cei care au votat PSD”, se arată într-un comunicat al PSD Vrancea.

Reprezentanţii filialei conduse de Marian Oprişan susţin că plecările din ultima perioadă urmăresc destabilizarea României, dar nu afectează poziţia PSD şi a Guvernului.

”Aceste trădări, care erau de aşteptat la acest gen de, nu au efecte pentru PSD! Suntem un partid puternic a cărui fundaţie nu poate fi zdruncinată de astfel de dezertări. PSD a fost, este şi va fi cel mai puternic partid din România. Trădarea rătăciţilor nu are efecte nici în plan politic, căci coaliţia PSD-ALDE este stabilă şi, indiferent de promisiunile făcute, moţiunea de cenzură mult trâmbiţată de opoziţie nu va strânge necesarul de voturi! Cei care au trădat PSD sunt doar un angrenaj din acest plan subversiv de a împiedica cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare prin care PSD poate reconfirma că este partidul capabil să conducă România. Prin alegerea lor, trădătorii care au plecat din PSD clamând interesul alegătorilor nu fac altceva decât să intre în sarabanda celor care doresc destabilizarea României”, mai arată social democraţii din Vrancea, potrivit realitatea.net.

Comenteaza