Vasile Dîncu: Faptul că rușii caută motive de intervenție în Republica Moldova nu ne lasă reci

Vasile Dîncu: Faptul că rușii caută motive de intervenție în Republica Moldova nu ne lasă reci
| Foto: Facebook - Vasile Dincu

Vasile Dîncu, ministrul român al Apărării a declarat marți seară, într-o intervenție la Digi24, că datele actuale nu indică un „pericol iminent” privind un atac asupra Republicii Moldova. 

Ministrul român al Apărării a precizat marți seara că autoritățile române țin legătura cu cele de la Chișinău și că datele actuale nu indică un „pericol iminent” privind un atac al rușilor asupra Republicii Moldova. 

„Ceea ce se întâmplă în Transnistria - este adevărat, au fost doar patru evenimente în trei zile, patru evenimente izolate în Transnistria.

Nu arată acestea un pericol iminent, şi astăzi am comunicat şi noi cu autorităţile din Republica Moldova, au anunţat şi public: nu există date că va exista un atac în Republica Moldova, însă faptul că se încearcă căutarea unor motive de intervenţie sigur că nu este de natură să ne lase reci acest lucru.

Autorităţile din Republica Moldova spun că situaţia este sub control, ei ţin legătura şi cu ucrainenii”, a declarat Vasile Dîncu marţi seară.

Vasile Dîncu a vorbit și despre amenințarea nucleară a Moscovei, despre care spune că a rămas la nivel de retorică a propagandei: rachetele „nu sunt pregătite pentru a fi amorsate”.

Comenteaza