Vasile Dâncu, despre revenirea în politică: „Nu m-am întors pentru locuri călduțe, ci pentru a face lucrurile cele mai complicate”

Vasile Dâncu, despre revenirea în politică: „Nu m-am întors pentru locuri călduțe, ci pentru a face lucrurile cele mai complicate”

Profesorul Vasile Dâncu este „locomotiva” PSD Cluj pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie și deschide lista partidului la Senat.

Președintele Consiliului Național al PSD a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre decizia de a se reîntoarce în politică și de a candida pentru un post de senator.

„Sigur am avut mai multe oferte, puteam să candidez pe locuri sigure în alte județe sau pe locul sigur la Cluj de la Camera Deputaților. Eu nu m-am reîntors în politică pentru locuri călduțe, ci pentru a face lucrurile cele mai complicate. Dacă nu reușim să reconstruim cât de cât legătura noastră cu electoratul clujean înseamnă că ne putem lăsa de politică.

Am acceptat cu greu să mă întorc la insistența unor organizații din Transilvania, foarte mulți lideri politici au spus că este nevoie de o voce a înnoirii, că mai este nevoie de intelectuali în PSD. După ce m-am hotărât, am făcut și lucrul cel mai greu, să readucem Clujul ca un centru al social-democrației”, a declarat la ZIUA LIVE Vasile Dâncu.

Sociologul a mai spus că va face acest lucru într-o conexiune cu ce trebuie făcut la București, adică reconstruirea Consilului Național al PSD, un laborator pentru strategie și pentru proiectele de guvernare ale Partidului Social Democrat pe viitor.

Dâncu a mai vorbit și despre ultimele situația din politică atât pe plan național, cât și local.

„Politica are două componente, una locală și una națională. În ultima vreme, Parlamentul a avut o slabă influență politică. Bătălia dintre instituții, dintre Palatul Victoria, Palatul Cotroceni și Parlament a dus la o decredibilizare a tuturor acestor instituții. Se calcă pe picoare și nu-și păstrează rolul pe care îl au fiecare. PSD a pierdut în Transilvania pe zona locală, din cauza greșelilor făcute de la centru sau din cauza unui anumit tip de politică personalizată a unor lideri, o aroganță a acestor lideri, cum o numeau ardelenii”, a precizat fostul senator.

Despre campania electorală pentru parlamentare, Vasile Dâncu a afirmat că se suprapune cu pandemia de COVID-19, iar autoritățile nu iau mereu cele mai bune decizii.

„Din păcate, Guvernul oscilează între a face ceea ce trebuie din punct de vedere sanitar, de a face proiecte dure și a căuta să facă de asemenea și politică, ca să nu-și piardă din electorat. Acestor măsuri dure luate de Guvern le trebuie o formă adaptată realităților locale”, a explicat coordonatorul campaniei PSD la Cluj.

Comenteaza