Vasile Dâncu, atac la Guvernul Cîțu: „Tu faci congres cu 5.000 de oameni într-o sală, dar oamenilor le spui să nu facă nunți, botezuri sau parastase”

Vasile Dâncu, atac la Guvernul Cîțu: „Tu faci congres cu 5.000 de oameni într-o sală, dar oamenilor le spui să nu facă nunți, botezuri sau parastase”
| Foto: g4media.ro

Senatorul PSD de Cluj, Vasile Dâncu, susține că cei din coaliția de dreapta fac o confuzie „criminală” deoarece cred că politica este doar luptă pentru putere.

Într-o postare pe rețelele de socializare, președintele Consiliului Național al PSD vorbește despre greșelile făcute de către cei de la guvernare, de lupta dintre Orban vs. Cîțu și congresul PNL, și în special despre ceea ce înseamnă politica.

„O confuzie criminală: cei din coaliția de dreapta cred că politica este doar luptă pentru putere.

Coaliția de dreapta face o confuzie criminală, în ceea ce privește definirea cea mai simplă a politicii. În viziunea Orban-Câțu, politica este doar o luptă pentru putere. O continuă luptă împotriva dușmanului politic și a unor adversari din interior care își revendică dreptul de a dispune de banii publici. Lupta cu USR-PLUS a arătat, încă o dată, că premierul liberal întelege prin politică doar conflict și lupta pentru toata puterea. Toate instrumentele statului sunt arme cu care se duce această aberantă și absurdă luptă.

Dacă ar înțelege că politica este arta guvernării oamenilor, iar interesul public furnizează cel mai bun îndrumar, atunci nu ar muri oameni în cele mai groaznice chinuri și am fi învățat ceva din incendiile trecute din spitale. Dacă ar înțelege politica din perspectiva rolului ei în societate, ar încerca să rezolve problemele din administrație, din școli, din spitale și din alte zone ale socialului.

Dar este halucinant să nu faci nimic, în timp ce, în ultimii doi ani, au murit 44 de oameni în 12 incendii care au avut loc în spitale. În acest timp liberalii și partenerii lor au împrumutat, doar într-un an, 44 de miliarde de euro, cică pentru a lupta cu pandemia. Nici măcar rapoartele promise despre incendiile trecute nu au contat. Și nici o investiție în secțiile de ATI sau în spitalele insalubre unde sunt înghesuiți bolnavii aduși de valurile pandemiei.

În fiecare zi, politienii îndobitociți de o asemenea confuzie răcnesc lozinci și aberează orice le trece prin cap fără rușine și fără o minimă decență. Doar PROPAGANDĂ NESIMȚITĂ, NIMIC PENTRU OAMENI. Totul pentru vot, totul pentru victorie. Adică o uriașă nesimțire care ucide oamenii din spitale, de pe șosele și din alte locuri de unde statul s-a retras.

Când crezi că politica este doar luptă nu ai cum să înțelegi că după ce ai ajuns la guvernare, nu mai ai dușmani. Dușmanii tăi trebuie să fie SĂRĂCIA, BOLILE, CORUPȚIA, SUBDEZVOLTAREA, BIROCRAȚIA EXCESIVĂ și alte forme ale eșecurilor din politică sau din societate.

Dar luptătorul cu vise de Superman nu are timp de aceste nimicuri, el visează la decenii de guvernare luminate de spiritul său providențial. Vrea monopol pe toate pârghiile de putere, toți banii și toate programele europene. Nu acceptă critici, nici discuții, restrânge libertățile, cumpăra presa cu bani publici și marginalizează oamenii competenți care sunt mai populari sau pe cei care au uneori și îndoieli privind guvernanța propriului partid.

Când ești lovit de filoxera luptei cu orice preț, conducerea este abuzivă, minți în statistici; regulile pentru cei mulți sunt dure și nu asiguri pentru toți aceeași unitate de măsură. Tu faci congres cu 5000 de oameni într-o sală, dar oamenilor le spui să nu facă nunți, botezuri sau parastase. Guvernanța cinică și arogantă a lui Cîțu refuză controlul parlamentar și nesocotește statul de drept.

Politica luptei continue, a conflictului omniprezent ucide oameni in fiecare zi. Cîțu și Orban vor deveni amintire (urâtă) nu peste mult timp. Dar va muri alături de ei și această confuzie criminală în ceea ce privește politica. Este puțin probabil. Politica văzută ca război continuu încă va încețoșa mințile slabe și caracterele îndoielnice. Că politica este luptă pentru viață nu este încă o evidență pentru veleitarii și neterminații care au invadat politica noastră”, se arată în postarea lui Dâncu.

Comenteaza