Va da PSD Cluj viitorul premier al României? Ciolacu:„Vasile Dâncu este un nume respectat şi nu cred că ar face de râs PSD”

Va da PSD Cluj viitorul premier al României? Ciolacu:„Vasile Dâncu este un nume respectat şi nu cred că ar face de râs PSD”

Candidatul PSD Cluj la Senat, Vasile Dâncu este o variantă de luat în calcul pentru funcția de prim-ministru al României, a anunțat preşedintele social-democraților, Marcel Ciolacu.

Ciolacu a făcut această precizare în studioul ziarului Libertatea, întrebat cum comentează faptul că „Vasile Dâncu ar mai fi fost pe lista de propuneri a Gabrielei Firea” în ce priveşte postul de prim-ministru.

„Doamna Gabriela Firea este un foarte bun comunicator, preşedintele organizaţiei Bucureşti şi a anunţat nişte nume. (...) Repet, avem aceeaşi discuţie, cum am avut-o şi până acum când am luat punctual de ce anumiţi colegi nu se regăsesc. Pentru că aceasta a fost decizia politică. La fel ca şi când... s-au regăsit pe listele eligibile al partidului tot în urma unei decizii politice. 

Domnul Dâncu este un nume respectat şi eu nu cred că ar face de râs Partidul Social Democrat sau România să aibă această demnitate de prim-ministru. Nu am, dacă aveam discuţiile vă spuneam astăzi, nu aveam nicio problemă. Nu am terminat discuţiile din interiorul partidului. Repet, cea mai îndreptăţită, dacă credeţi, doamna Gabriela Firea, să vă mai dea alte nume, nu am nicio problemă, dar nu aş vrea să încep acum să vorbesc despre fiecare coleg. Vă dau şi eu vreo cinci nume să avem ce vorbi. E un lucru neserios", a declarat liderul PSD, potrivit Agerpres. 

Sociologul Vasile Dâncu deschide lista PSD Cluj la Senat pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Fost senator și ministru al Informaţiilor publice în Guvernul Năstase, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării regionale și administrației publice în Guvernul Cioloș, Dâncu (58 de ani) a revenit în PSD anul trecut, când s-a înscris în organizația din județul Bistrița-Năsăud. De asemenea, el va fi și coordonatorul campaniei electorale a social-democraților clujeni.

Comenteaza