Ursula von der Leyen candidează pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene. Ce au transmis președintele Iohannis și liderul PNL

Ursula von der Leyen candidează pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene. Ce au transmis președintele Iohannis și liderul PNL
| Foto: zf.ro

Anunțul Ursulei von der Leyen a fost foarte bine primit de către politicienii din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, că salută decizia Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta) de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene.

Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene. Sunt încrezător în dorinţa sa de a consolida unitatea şi obiectivele strategice ale Uniunii Europene şi de a lucra pentru soluţii concrete pentru toate Statele Membre şi cetăţenii europeni”, a fost mesajul şefului statului.

Un mesaj asemănător a avut și liderul Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă.

Salut anunţul făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a candida pentru un nou mandat, din partea PPE şi îi urez mult succes. În toţi aceşti ani, actuala preşedintă a demonstrat că poate gestiona crize complicate şi că poate găsi soluţiile cele mai bune pentru toate statele membre UE, de la adoptarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, prin care ţara noastră beneficiază de o şansă istorică la modernizare, la reducerea dependenţei energetice a UE faţă de Federaţia Rusă şi până la paşii concreţi făcuţi pentru aderarea Republicii Moldova şi Ucrainei”, a transmis preşedintele Senatului.

Preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, a anunţat luni la Berlin, într-o reuniune a Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), a cărei membră este şi care o susţine, că va candida la un nou mandat.

Următorul pas este Congresul Partidului Popular European (PPE), prevăzut în perioada 6-7 martie, la Bucureşti, în cursul căruia preşedinta CE urmează să fie desemnată în mod oficial ”spitzenkandidat” - reprezentanta dreptei europene în alegerile europene din iunie.

Comenteaza